Pärlspont ger snygga väggar i rätt stil för ditt lantliga hem. Den passar på många ställen i hemmet och är enkel att variera. Nedan följer några tips.

 

En lantlig stil på hemmet är en dröm för många och har blivit en trend i inredningssammanhang. Vare sig om man har en gård som gått i arv i släkten, en villa eller kanske till och med en lägenhet så går det att inreda hemmet med enkla medel för att få en lantlig look. Att klä in väggarna med materialet pärlspont ger en traditionell och gammaldags känsla, och var vanligt i slutet av 1800-talet. På de flesta byggvaruhus kan man hitta både obehandlad och färdigbehandlad panel som enkelt går att snickra fast.

 

Var kan man ha pärlspont?

Allra vanligast är att man sätter pärlsponten i köket, men den passar även för hall, badrum eller sovrum. Gällande badrum ska man dock tänka på att ventilationen är bra så att träet inte krymper, skriver Lantliv.com. Något man kan göra är att variera hur man sätter den. Pärlsponten passar både i form av heltäckande väggar, som en panel eller bara som en sänggavel. Att komplettera med dova nyanser i grönt, grått, blått och vitt ger ett lugnt och harmoniskt intryck.